home 
                             
 
imagwebb.jpg, 5 kB

Este cunoscut faptul ca la acest moment, pe piata echipamentelor de supraveghere video, exista solutii prin care se poate accesa o camera video IP folosind browser-ul web al telefonului mobil. in continuare vom prezenta avantajele tehnologiei 3rdeye fata de accesul prin browser-ul web al telefonului mobil.
 Compatibilitate
Tipurile si versiunile browser-elor web difera de la producator la producator si, chiar, intre modelele aceluiasi producator, ceea ce creeaza probleme reale de functionare prin faptul ca supravegherea video nu va rula la fel si pe toate telefoanele mobile care dispun de browser web. La aceasta se adauga si faptul ca exista mai multe tehnologii de video streaming pe care camerele video IP le folosesc, ceea ce face sa creasca numarul problemelor legate de compatibilitatea intre telefoanele mobile sau chiar imposibilitatea folosirii browser-ului web pentru accesul la anumite camere video IP. in cazul 3rdeye, problemele privind compatibilitatea, practic, nu exista, deoarece este folosita aceeasi aplicatie client dedicata care functioneaza pe orice telefon care are suport pentru Java MIDP 2.0.
 
 Flexibilitate
in cazul camerelor video IP, parametrii stream-ului video (de exemplu, dimensiunea imaginii, calitatea si factorul de compresie) sunt stabiliti la momentul configurarii sistemului sau la initierea conexiunii, fiind aceiasi pe toata durata conexiunii si pentru toti clientii care se conecteaza la camera video respectiva. Algoritmii avansati folositi de Server-ul de Streaming Video 3rdeye permit ca pentru fiecare telefon mobil in parte, in functie de performantele afisajului telefonului si largimea de banda a conexiunii GPRS, sa adapteze in timp real parametrii stream-ului video: dimensiunea imaginii, numarul de cadre transmise pe secunda, rata de compresie si calitatea imaginii. Un alt avantaj important oferit de tehnologia 3rdeye consta in posibilitatea vizualizarii simultane de zone diferite din câmpul vizual al camerei video, de catre fiecare client in parte, fiecare zona putând avea nivel de detaliu (zoom) distinct. in plus, arhitectura sistemului ofera posibilitatea de a folosi camere video de diferite tehnologii (CCTV, camere IP, camere wireless, web cam etc.), acestea fiind accesate unitar de catre aplicatia client prin faptul ca Video Streaming Server-ul pregateste acelasi format de video stream, indiferent de tipul sursei video.
 
 Performante
Unul dintre parametrii cei mai importanti care este prezentat in specificatiile tehnice ale sistemelor de supraveghere video este numarul de cadre afisate pe secunda (frames per second – fps). Accesul la camerele video IP prin browser-ul web al telefonului mobil are performante maxime, in cazul conexiunilor GPRS, de un cadru pe secunda. Tehnologia avansata de compresie si streaming video, dezvoltate de Cratima, face ca, in functie de calitatea conexiunii GPRS, numarul de cadre afisate pe secunda sa depaseasca 10fps. Totodata, algoritmul de compresie adaptiva face ca utilizarea largimii de banda sa fie optimizata, obtinându-se un trafic de date foarte redus (aproximativ 100KB/minut), in conditiile in care rata de afisare a cadrelor este foarte mare si calitatea imaginii foarte buna.