home 
                             
 
imagfunc.jpg, 2 kB
Aplicatia client 3rdeye ofera posibilitatea vizionarii in timp real, pe orice telefon mobil care are suport pentru Java MIDP 2.0 si conexiune GPRS, a imaginilor video furnizate de camerele video conectate la video server. Totodata, poate controla pozitia camerelor video orientabile (Pan/Tilt/Zoom).

Conectarea la server se face prin Internet, folosind o conexiune GPRS (nefiind obligatorii conexiune 3G sau "smart phone"). Imaginea receptionata se poate afisa in diferite moduri: fara scalare, scalare la jumatate si scalare astfel incat imaginea sa se vada in intregime pe afisajul telefonului mobil.

Pentru primele doua moduri de afisare exista posibilitatea de scroll, astfel incat sa se poata vizualiza intreaga imagine receptionata de la server. in momentul in care o aplicatie client se conecteaza la server, aceasta transmite server-ului informatii cu privire la dimensiunea maxima a imaginii pe care o poate afisa, pentru ca acesta din urma sa stie la ce dimensiune (latime x inaltime) sa-i transmita imaginile video.

Avand o tehnologie proprietara (dezvoltata de Cratima Software), care foloseste un algoritm avansat pentru detectia si urmarirea miscarii, toate evenimentele de tip "detectat miscare" sunt inregistrate de Serverul de Captura Video impreuna cu imaginile video animate ale respectivului eveniment. Toate evenimentele inregistrare pot fi accesate (si vizualizate impreuna cu imaginile aferente evenimentului), de catre aplicatia client 3rdeye care ruleaza pe telefonul mobil. Aplicatia server notifica clientul (cel care are instalata aplicatia 3rdeye pe telefonul mobil) prin SMS-uri/MMS-uri despre orice eveniment care a aparut in zonele monitorizate de camerele video; de exemplu: s-a detectat miscare in campul vizual, s-a pierdut semnalul video, s-a intrerupt conexiunea la Internet etc.