home 
                             
 
3rdeyeeste compus din doua aplicatii:

video server-ul - la care sunt conectate si camerele video pentru monitorizare;
aplicatia client - care ruleaza pe telefonul mobil.

Aplicatia server se imparte, la randul sau, in doua componente: Server-ul de Captura Video - cel care primeste imaginile direct de la camerele conectate la el si care le transmite mai departe catre Server-ul de Streaming Video.

Aceasta componenta este responsabila cu transmiterea propriu-zisa a imaginilor receptionate de la camere catre aplicatia client de pe telefonul mobil.

Cele doua module software de baza ale Server-ului de Supraveghere Video (Server-ul de Captura Video si Server-ul de Streaming Video) transfera informatii bidirectional.

Server-ul de Captura Video capteaza imagini video de la camerele video si le trimite, in format digital, la Server-ul de Streaming Video (pentru a pregati stream-urile video pentru clienti), iar acesta din urma trimite inapoi Server-ului de Captura Video informatiile de comanda si control primite de la clienti.;

Aplicatia client se poate configura pentru a se conecta la Server-e de Supraveghere Video care au atat adresa IP fixa, cat si alocata dinamica (ex. dial-up). in cazul unui server cu adresa IP fixa, aplicatia client se va conecta direct la Server-ul de Supraveghere Video.

in cazul in care adresa IP a server-ului este alocata dinamic (adresa IP diferita de la o conectare la alta), aplicatia client va interoga Server-ul cu adresa IP sia, conectat in permanenta la Internet, pentru a afla adresa IP a Server-ului de Supraveghere Video la care urmeaza sa se conecteze.